گرایش به طبیعت در فلسفه
گرایش بشر به دگرگونی در طبیعت، سبب ایجاد دیدگاهی در فلسفه، به نام طبیعت گرایی شد. از فیلسوفانی که دیدگاه خود را بر اساس تغییر پذیری طبیعت قرار دادهاند، میتوان از دنیس دیدرو و مارکی دوساد نام برد.
طبیعت ایران سرشار دیدنیهای ناب و ناشناخته های بسیاری است که در کمتر کشوری در جهان یافت میشود. در سرزمین ایران میتوان چهار فصل را به تماشا نشست. کویر، کوه، جنگل و ... با سفری چند ساعته از هر گوشه ایران قابل دسترسی است و شناسایی همه جاذبه های طبیعی این مرز و بوم سال ها زمان خواهد برد. شاید بررسی تخصصی هر یک از این جلوه های طبیعی بتواند در پیشبرد این هدف ما را یاری رساند.
کویرها و بیابان های ایران
هفتاد درصد از خاک سرزمین ایران توسط کویرها و بیابان ها اشغال شده است. در این بخش سعی شده است تا با تقسیم مناطق مختلف کویری و بیابانی ایران به زیر مجموعه های کوچکتر، امکان بررسی موشکافانه تر به این موهبت خدادادی فراهم گردد. در بخشهای مختلف، کفه های کویری، مناطق بیابانی، ریگزارها و اشکال فرسایشی مورد بررسی و واکاوی قرار گرفته اند که با توجه به موقعیت منطقه قابل دسترس هستند. همچنین در بخش "سایر کویرها و بیابان های ایران و جهان" علاوه بر توجه به کویرهای پراکنده در نقاط غیر بیابانی، به بررسی کویرها و بیابان های مهم جهان نیز پرداخته شده است.
دریاچه ها و تالاب ایران
تالابهاي ايران در جنوب غربي آسيا و جنوب نيمكره شمالي محل زيست بيش از 140 گونه پرنده مهاجر و بومي است كه 30 % از پرندگان ايران را تشكيل ميدهد. اينامر به دليل دارا بودن مواد غذايي فراوان، امنيت، پناهگاه و شرايط آب و هوايي مناسب است كه سبب شده 63 گونه پرنده در تالابهاي ايران جوجهآوري كنند و 77 گونه فصل زمستان و پاييز را در آنها سپري كنند. در حال حاضر حدود يك تا دو ميليون پرنده آبزي و كنار آبزي در تالابهاي ايران زمستانگذراني ميكنند. همچنين 20 گونه پرنده در خطر انقراضي كه در ايران زندگي ميكنند، 6 گونه آبزي بوده و در تالابهاي ايران به سر ميبرند
نظرات شما عزیزان: